26/1/12

Res és casualitat

El trencament de la majoria sindical basca per part d'ELA ens ha caigut com un gerro de d´aïgua freda a la classe treballadora basca, això només beneficía a la patronal i al capital. D'altra banda no ha de sorprendre'ns aquest trencament, ja que des del meu punt de vista, aquest forma part de l'estratègia del PNB per intentar posar fré a l'Esquerra Abertzale i al Front Sobiranista d'Esquerres. Per molt que vulguin vendre'ns la moto els “eladios”, de que el motiu d'aquest trencament és que LAB està sota les ordres de l'Esquerra Abertzale, això no s´ho creuen ni les seves pròpies bases, es pensa el lladre que tots són de la seva condició.

El PNB està fora de joc des de que va perdre Ajuria Enea i posteriorment amb el l´inl procéiic del procès de pau. No té projecte de país, i està obsessionat a recuperar la lehendakaritza i gestionar la CAV com el seu propi mas, com ha fet durant mes de 20 anys. Per a això també compten amb l'ajut de la seva policia autonòmica espanyola, on milers d'ells estan afiliats a ELA. Segurament les enquestes internes els augurin un mal presagi, i davant això no dubten a escopir tota la seva porqueria contra l'Esquerra Abertzale. Només cal veure en que es va basar la seva campanya en les passades eleccions municipals i al parlament espanyol, carregar contra el moviment popular sense aportar idees ni projectes, cosa que han seguit fent després de veure com Bildu aconseguia ser la força amb mes representació municipal a tota Euskal Herria i Amaiur tragués mes diputats que ells a Madrid.

Aquí és on entra en acció ELA funcionant com a submarí del PNB, carregant contra les alcaldies aconseguides per Bildu i la Diputació de Guipúscoa (i al mateix temps contra LAB), donant.se-les aquests de ser els mes “Rojos”. Sens dubte tot això forma part de l'estratègia organitzada pels jeltzales, on tot val per frenar l'avanç de la unitat popular. Per tant no és casualitat que ELA no signés l'acord de Guernica com tampoc ho van fer els seus col·legues de partit , tot això em sembla patètic.

El que han de dir d'una vegada per sempre si estan per la via sobiranista i pel canvi polític, econòmic i social a Euskal Herria, o si volen seguir sota les urpes dels estats espanyol i francès i del gran capital.