6/10/08

Mobilitzacions arreu del país contra la crisi, les 65 hores i les expulsions


Demà hi hauran mobilitzacions arreu del país contra l'ampliació fins a 65 hores setmanals en determinats sectors, o la negociació d'aquestes condicions laborals a través de pactes individuals entre treballador i empresari (és a dir, l'esterilitat del drets a representativitat i dels convenis col·lectius). Dins d'aquests, dissabte passat una quarantena de veïnes van participar i van debatre al voltant de la construcció d'alternatives a Nou Barris de Barcelona.


Veïns i veïnes convocats per la Trobada Alternativa de Nou Barris van reunir-se a l'espai públic de la Marquesina de la Via Júlia per denunciar la directiva europea de les 65 hores.


Laurentino González, ponent convidat i membre del sindicat Co.Bas, va contextualitzar aquesta directiva laboral, com una mesura més dins un procés de privatització, precarització i falta de llibertats en el marc europeu. També va posar èmfasi en els punts més foscos de la directiva, com el pacte individual de condicions laborals entre treballador i empresari, i el fals concepte de flexibilitat com a arma de l'empresari per adquirir o prescindir del treballador quan més li convingui.


A banda de la denúncia, també hi va haver temps per l'autocrítica, quan González va fer una crida al treball conjunt, pels actes al carrer i per desemmascarar les cúpules dels sindicats grans.Acte seguit, els veïns i veïnes van iniciar un torn de paraules en les quals s'expressaven punts de vista sobre la directiva, al voltant de la crisis i en relació amb altres lluites com l'estudiantil.A mesura que es desenvolupava l'activitat, la quarantena d'assistents de l'inici, anava augmentant per la incorporació de persones que, encuriosides, havien interromput el seu passeig per seguir i fins i tot participar en el col·loqui públic a peu de carrer.


- Dimarts 7 d'octubre, jornada de lluita contra les 65 hores (Baix Llobregat: convoca Endavant-OSAN, COS, i altres organitzacions i col·lectius de la comarca), amb encartellades, repartiment de manifests, etc.


- Manifestació convocada a Barcelona a les 19,00 h. des de Passeig de Gracia-Provença fins a Plaça Catalunya sota el lema "No a les 65 hores, Sí a les 35 hores. La crisi que la paguin els rics". La manifestació està convocada per la Campanya contra la Directiva de les 65 hores.


Manifest Campanya contra les 65 hores. Barcelona - Campanya contra les 65 hores

- A les comarques del Camp, es realitzarà una concentració a l'Estàtua dels Despullats de Tarragona (davant la CEPTA) a les 7 del vespre, a iniciativa del sindicat CGT i d'Endavant-OSAN.

- Girona:Concentració a les vuit del vespre al Pont de Pedra. No a les 65 hores!
Convoca: CGT, IAC, COS, SEPC

- Manifestació a València. 19h., Plaça de Sant Agustí
La crisi, que la paguen els rics i els bancs. ManifestConvoca la Plataforma Unitària contra les 65 hores, la crisi i les expulsions. Col·lectiu Autònom de Treballadors-CAT, Confederació General del Treball-CGT, Coordinadora Obrera Sindical-COS, Intersindical Valenciana, ACSUD-Las Segovias, Assemblea de l’Aplec de l’Horta Nord, Assemblea d’Unitat Popular – AUP del Carraixet, Bloc d’Estudiants Agermanats - BEA, Col·lectius de Joves Comunistes - CJC, Ecologistes en Acció, Els Verds del País Valencià, Els Verds-Esquerra Ecologista, Endavant-OSAN, Espai Alternatiu, Fòrum Alternatiu de la Immigració, Moviment de Defensa de la Terra -MDT, Partit Comunista dels Pobles d’Espanya – PCPE, Red Estatal de Apoyo a los Immigrantes-REDI, República Valenciana-Partit Valencianista-Europeu, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans - SEPC, València Solidària.

L'Assemblea d'Endavant de Ciutat Vella llença al carrer un còmic sobre la Crisi

- Comunicat d'Endavant (OSAN) davant la jornada de mobilització obrera del 7 d'octubre