3/10/08

El jutge suspèn la semillibertat a l'ex-activista Jean-Marc Rouillan


A petició de la fiscalia, que considera que ha reivindicat la lluita armada en unes declaracions a la premsa


L'ex-activista d'Action Directe, Jean-Marc Rouillan, ha tornat a la presó (on ja va passar vint-i-un any) després de deu mesos de semillibertat. El jutge de l'aplicació de penes de París l'ha privat de la semillibertat, a petició del fiscal, que considera que Rouillan reivindica la lluita armada en aquestes declaracions, fetes a L'Express. Durant el règim de semillibertat, Rouillan passava la nit i els caps de setmana en una presó de Marsella.


Rouillan tenia prohibit pel jutge de fer declaracions sobre les accions polítiques per les quals havia estat condemnat, l'any 87. Fins ara havia concedit algunes entrevistes, com aquesta de Xavier Montanyà, publicada a VilaWeb el març passat. En totes les entrevistes havia complert el requisit del jutge. A la darrera, la publicada a L'Express, Rouillan manté la mateixa línia de discurs, amb declaracions com aquesta: 'Aclarim les coses: el procés de la lluita armada, tal com va néixer després del 68, dins aquell formidable impuls d'emancipació, ja no existeix (...). Però jo, com a comunista, continuo convençut que la lluita armada és necessària en un moment del procés revolucionari.'


Uns quants mitjans de comunicació francesos les han contextualitzades com si Rouillan defensés la lluita armada o reivindiqués els fets que el van portar a la presó. La privació de semillibertat durarà, pel cap baix, fins el 16 d'octubre. Llavors el jutge haurà de decidir les condicions penitenciàries de Rouillan. Cal tenir en compte que tan sols li mancaven dos mesos per poder obtenir la llibertat condicional.