23/6/08

Comença la UniLliure


Creiem que existeix la necessitat de crear espais on el coneixement escapi de paràmetres com el pensament únic, l'adoctrinament, l'homogeneïtzació i el mercantilisme que dominen aquest món globalitzat en el que vivim.


Les escoles i les universitats tradicionals mantenen uns profunds lligams amb les institucions i amb les empreses, impedint el desenvolupament lliure d'idees, orientant-lo única i exclusivament a les necessitats d'aquestes. Cal doncs treure l'ensenyament d'aquests centres de programació de cervells per a portar-lo allà on sigui més necessari.


Per a fer-ho ens em plantejat dins de la modesta capacitat dels que hi participem la creació d'un espai de difusió de coneixement que hem anomenat: Universitat Lliure d'Estiu de Barcelona.


La Universitat Lliure d'Estiu és un projecte educatiu que neix amb la pretensió de crear espais on el coneixement escapi d'aquests paràmetres. Tallers pràctics i xerrades conformen la primera edició d'aquest espai que té com a valors educatius l'horitzontalitat i l'autogestió.


Els espais on es faran aquests nodes (paraula utilitzada com a sinònim d'activitat) estan repartits entre els barris de Sants i Poble Nou de Barcelona, comprenent des de centres socials okupats, ateneus i locals d'AAVV.



Sobre la UniLliure:
La Universitat lliure aglutina alguns col·lectius i persones a títol individual que pretenen construir nous espais d'intercanvi de coneixements.
Per a més informació: