21/4/08

Piedad Còrdova: "Ingrid Betancourt no està malalta"

Les possibilitats del règim espanyol d'intervenir són remotes: "les FARC es troben en un punt de no retorn respecte a Espanya pel seu suport mostrat al govern d'Uribe"

La senadora colombiana Pietat Còrdova ha manifestat en una conferència a la Casa Amèrica, a Madrid, que sobre la salut física de la segrestada Ingrid Betancourt, "s'estan explicant moltes mentides per pressionar el govern". A més, creu que "al mig d'unes circumstàncies tan adverses, almenys no té cap malaltia mínimament seriosa".

Còrdova, que ha jugat un paper clau en l'alliberament de sis ostatges per les FARC, creu que el conflicte a Colòmbia el guanyaran "els que aposten per la vida", en refeencia a les FARC.

La política, designada inicialment pel narcopresidente de Colòmbia, Álvaro Uribe com a mitjancera per assolir un acord humanitari, va ser apartada pel narcomandatario. Inicialment es va dir que era després de conèixer que havia telefonat a un comandament militar colombià perquè parlés amb el president de Veneçuela, Hugo Chávez, però després es va saber que el verdader motiu va ser la seva decisió de jugar un paper independent en les negociacions.

Malgrat les pedres que s'ha trobat al camí, posades pel govern, encara es mostra optimista respecte al final|finalitat de la violència paramilitar.

La senadora, partidària de la solució política al conflicte armat, creu que s'estan creant les bases per a un acord final ja que "Amèrica Llatina ha pres partit per l'acord humanitari" malgrat la posició "poc dialogant" del Govern colombià.

D'altra banda, ha tingut paraules molt dures amb Uribe, al qual acusa de "no tenir cap interès en l'acord humanitari" i ha assegurat que "les guerrilles a Colòmbia sorgeixen fruit de la desigualtat i la corrupció que hi ha al país".

Els mitjans demonitzen

La mitjancera té clar que "demonitzar a les FARC no serveix per a res" i que creu que la seva dissolució no acabaria amb el problema "perquè sorgiria una altra guerrilla nova".

També ha destacat l'important que és el paper de la comunitat internacional en el procés de pau, encara que assegura que les possibilitats del règim espanyol d'intervenir són remotes: "les FARC es troben en un punt de no retorn respecte a Espanya pel seu suport mostrat al govern d'Uribe".

Altre blanc de les crítiques de Còrdova han estat els mitjans de comunicació colombians perquè "han satanizado tota la gent que està a favor de la pau", en un campanya similar a la que apliquen els mitjans|medis de l'estat espanyol respecte a l'esquerra abertzale.

Al contrari, ha tingut paraules d'elogi al paper del president de Veneçuela per la seva col·laboració per aconseguir l'acord humanitari: "La guerra passa per Bush i la pau per Chávez".