5/3/08

Nou disc de Nucleo Terco, "La comissió de l´estaca"

Presentació/Audició
Dissabte 8 de març de 2008 a les 22:00h. Bar Scorpio (Karabanchel)
Sorteig de samarretes i venda del CD


El 8 de Març de 2008 és la data en la qual veurà la llum el nou treball de Nucleo Terco, titulat "La comissió de l'estaca".

A comissió da Estaca va ser una organització obrera galega, clandestina, que va operar a principis-mitjan els anys 70. El clima laboral i social de Galiza podria guardar certs símils amb la realitat d'avui en dia, la crisi al sector laboral va desencadenar vagues en una societat immersa en les últimes cuades d'una ferotge dictadura feixista. No hi havia sindicats de classe, no existia partit que representés els treballadors i va ser la iniciativa de persones disposades a tot la que va crear la comissió de l'estaca. Una comissió que sorgeix com una resposta a les humiliacions diàries del proletariat, una resposta a la prepotència dels esquirols, els falsos companys, els trepas i els patrons. Si bé la seva vida va ser curta, a causa de la integració dels seus membres en altres organitzacions, ens quedem amb el seu exemple: un treballador amb consciència de classe al seu centre de treball, és la metxa que prendrà la flama.

Quant al contingut del disc, 14 temes nous i la recuperació del tema ja publicat a la maqueta Stalingrado 1943, "comparteix el dolor".

Un salt qualitatiu en el musical, amb temes més elaborats, molta més força i un so més compacte és la primera impressió. Les lletres dels temes no han baixat el llistó, emanen força obrera, des dels temes basats en fets històrics: "La Llarga Marxa" sobre l'heroica gesta del poble xinès, "Acció de càstig" sobre la lluita dels guerrillers antifeixistes... fins als més actuals, els que tracten del nostre dia a dia: "El millor dels mons possibles", " ...mal acaba" contra l'ambigüitat i el cinisme, "Morts sense nom" tema brutal sobre els accidents de treball o el que dóna títol al disc "La comissió de l'estaca", del qual s'inclou una versió en galego.

Sabem que l'espera ha estat llarga, també per a nosaltres, no obstant això, creiem que ha valgut la pena. Esperem que us faci sentir tota la ràbia i la força que pretenem transmetre amb ell.

Una salutació proletària

Nucleo terco



Editat y distribuït per Mai Morirem Crew i Redstar 73.

Escolteu un tema del nou disc:

ImagePico, Pala, Zanja