1/7/11

Prou de judicis polítics contra Euskal Herria!

El passat dilluns 27 de juny es va iniciar a l'Audiència Nacional espanyola el judici contra els membres de l'Esquerra Abertzale Arnaldo Otegi, Rafa Díez, Sonia Jacinto, Miren Zabaleta, Arkaitz Rodríguez, Mañel Serra, Amaia Esnal i Txelui Moreno sota l'acusació de reorganitzar Batasuna atenent a les ordres d'ETA.

El judici processa a 8 de les persones que durant anys han treballat per donar una solució democràtica al conflicte que enfronta Euskal Herria amb els estats espanyol i francès, i que van donar forma al document "Zutik Euskal Herria". A la mà estesa i la voluntat política de l'Esquerra Independentista basca l'estat espanyol respon amb l'arma de les detencions i judicis polítics. A les persones que treballen per obrir aquest nou escenari, l’estat espanyol les empresona i silencia.

Avui més que mai hi ha un abisme entre l’oferta política de l’esquerra Independentista basca i la reacció repressiva dels estats espanyol i francès. A l'exemple del judici contra Bateragune cal afegir altres, com el del continu lliurament de militants bascos per part de l’estat francès a l’estat espanyol aplicant l'euroordre -per exemple, el cas de la militant de Batasuna Aurore Martin, perseguida i fugida de la justícia durant 6 mesos-. O com el cas de centenars de joves que durant els últims anys han estat torturats i empresonats per formar part del moviment juvenil independentista.

Els comitès de solidaritat amb Euskal Herria d’arreu del món i Amics i Amigues d’Euskal Herria des de casa nostra, expressem la nostra més ferma solidaritat a tots i totes les companyes encausades a Bateragune, així com a Aurore Martin i els militants del moviment juvenil.

Així mateix, ens comprometem a denunciar a nivell internacional la repressió dels estats espanyol i francès contra el moviment independentista i la negació dels drets del poble basc.

Autodeterminació, ja!

·Concentració dimarts 5 de juliol a les 20h·

·Pl. St. Jaume, Barcelona·