10/1/10

Dos F16 intercepten avió de guerra nord-americà en espai aeri veneçolà


Va reiterar el cap d'Estat que no cedirà davant les reiterades provocacions, però va deixar clar que es defensarà la sobirania del país. Va advertir sobre l'alt nivell d'intel ligència tàctica i estratègica que té Veneçuela i que ha detectat totes les dades de l'avió, fins i tot la identitat dels pilots.


Aquest divendres a les 12:55, un avió de guerra nord-americana de tipus P3, va sortir de Curaçao i es va mantenir en el primer ingrés durant 15 minuts en l'espai aeri veneçolà.


Davant la violació reiterada de la sobirania nacional, el cap d'Estat va indicar que va ordenar interceptar l'aeroplà amb dos F16 veneçolans.


"Quan els avions F16 s'aproximaven comunicant-se, l'avió nord-americà es va retirar cap al nord, però després va tornar".


Va indicar que a les 13:37 l'avió ingrés novament i es va mantenir volant durant 19 minuts. "Va ser escortat i pressionat pels F16, no va fer falta ordenar els avions Sukhoi", va acotar.


Va reiterar el president Chávez que no cedirà davant les reiterades provocacions, però va deixar clar que es defensarà la sobirania del país.


En aquest sentit, va advertir sobre l'alt nivell d'intel ligència tàctica i estratègica que té Veneçuela i que ha detectat totes les dades de l'avió, fins i tot la identitat dels pilots.


El cap d'Estat va reiterar la denúncia d'agressió perpetrada pel govern dels Estats Units i d'Holanda.


"No estem inventat res. Quan diem al govern d'Holanda que ha d'assumir la seva responsabilitat, és perquè sabem el que estem dient", va manifestar el president Chávez.


Cal assenyalar que les declaracions les va emetre des del Palau de Miraflores, durant el primer Consell de Ministres de l'any 2010.