7/1/10

Comunicat del Bloc Sud de les FARC EP


1. - Que malgrat els evidents vincles del governador del Caquetá Luis Francisco Cuellar amb el paramilitarisme, l'objectiu de la retenció no era ajusticiar-lo, ni fer-li exigències econòmiques, sinó realitzar-li un judici polític per corrupte, a l'haver convertit el frau i el prevaricat en pedra angular de la seva Administració, fins a tal punt, que a cada un dels empleats li descomptava $ 100.000 pesos del sou, com a condició per preservar el lloc.


2. - Aquest indesitjat i tràgic desenllaç, és conseqüència directa de l'ordre donadaimpartida per Álvaro Uribe a les forces militars del rescat a sang i foc. Crida l'atenció la hipòcrita actitud presidencial que primer declara la guerra, després la intensifica, l'amplia, la finança amb exorbitants recursos i fins i tot la porta més enllà de les fronteres pàtries, per a després "vessar llàgrimes de cocodril", fer pantomima i politiquería reeleccionista amb el dolor aliè. Com no van plorar ni van moure un dit quan el paramilitarisme en associo amb la Brigada Militar de Florència va massacrar a milers de caqueteños en els anys anteriors?


3. - Ni Colòmbia ni el món no han d'oblidar que l'actual President ha transformat a l'aparell de l'Estat en una corrupta maquinària de guerra paramilitar i contrainsurgente i a cada un dels mandataris seccionals governadors i alcaldes en peces claus per desenvolupar-la i executar-la


.4. - Així el reinserit José Obdulio i el seu prominent cap el paramilitar i president Álvaro Uribe Vélez persisteixin en negar l'existència del conflicte, per sobre del voler de les majories del país que anhelem la pau, les tragèdies es continuaran presentant perquè tota guerra és una successió d'aquestes.


5. - El Bloc Sud ratifica, malgrat els fets infortunats que pugui generar el conflicte en qualsevol de les dues parts enfrontades, la invariable determinació del seu Secretariat sobre: l'alliberament unilateral del Caporal Moncayo i el soldat Calvo; el canvi de presoners de guerra; la crida a una guerra pàtria contra la invasió gringo al nostre país propiciat per Uribe Vélez el Caín d'Amèrica, i l'indesmayable lluita de Las FARC per trobar-lo una sortida política a aquesta guerra imposada al poble per la classe dominant, a partir de l'impune fins avui, magnicidi de Jorge Eliecer Gaitán .


Bloc Sud de les FARC-EP

Muntanyes del Caquetá, desembre 24 de 2009