9/11/09

Egon Krenz denuncia la traïció criminal de Gorbatxov a la RDA

En una entrevista al diari francès L'Humanité, Qui fos el membre més jove del Buró Polític del PSUA i últim president del Consell d'Estat de la RDA Egon Krenz, empresonat diversos anys per l'imperialisme alemany després de l'annexió de la RDA, denuncia el doble joc del traïdor Gorbatxov.


L'1 de novembre de 1989 es va reunir durant 4 hores amb aquest canalla a Moscou qui li va dir que no plantejava la "reunificació"I que desconfiar de Helmut Kohl, el dirigent oestealemán, mentre enviava diversos missatgers a Bonn per vendre covardament a la RDA. Denuncia el" cAlvari inadmissible"Que van patir molts ciutadans de la RDA que van perdre l'ocupació i van ser marginats després de l'annexió.


Assenyala que encara que havia acordat amb Kohl l'obertura progressiva de diversos passos fronterers entre els dos estats alemanys, un membre del Buró Polític, Schabowski capitular davant la pressió imperialista i va anunciar el 9 de novembre 1989 "la destrucció del Mur"El que va accelerar la caiguda del socialisme. Assenyala autocrítica que havia distància entre la direcció del país i la base, faltava democràcia i hi havia una diferència entre la propaganda i la realitat. Però és fidel als ideals socialistes:"La idea socialista, els valors socialistes viuen i viuran. Estic convençut que el futur serà el Socialisme o la mort.


El sistema antic definitivament va morir. Considero que jo vaig fallar. A altres els tocarà construir el Socialisme modern i democràtic. Un nou Socialisme".