18/9/09

On són avui els heroics comunistes afganesos?




Després que Gorbatxov trair el 1989 a la República Democràtica de l'Afganistan (RDA) i al seu president Mohammad Najibullah, aquesta va resistir en solitari 3 anys més fins que Eltsin li va tallar el petroli i la CIA va ordenar a les bandes contrarevolucionàries que prenguessin Kabul, el que van fer el 18 d'abril de 1992. El general Dostum es va passar a la contrarevolució i va contribuir a la derrota. Avui és un dels més sanguinaris "senyors de la guerra".




Les Forces Armades, les milícies d'autodefensa i les organitzacions socioprofessionals agrupaven 500 mil persones, el partit Watan, hereu del Partit democràtic Popular (PDPA), tenia 150 mil membres. Els feudals van dissoldre el Watan, van assassinar a nombrosos comunistes i milers d'ells van haver d'exiliar-se per a no seguir la mateixa sort. Recordem amb respecte a l'ex ministre de recursos en aigua i regadiu, professor Mahmad Mansur Hashemi, L'ex comandant de Kabul Mahmad Dost, L'ex ministre del Pla Sher Mohamad Shahar, L'expresident de la Cort Suprema Karim Shaden vilment massacrats. A 500 milicians segrestats a Helmand. A 20 oficials de seguretat assassinats a l'abril 1994.




Als Soldats que van ser massacrats al Sud i est del país el 1992.El 1996 els talibans, aplaudits per la secretària d'Estat ianqui Madeleine Albright, massacrar l'expresident Najibullah pel que avui molts habitants de Kabul, Gardez i altres ciutats senten molt d'afecte.Els comunistes van ser retornant a partir del 2001 i amb un perfil baix han organitzat diversos partits que es reivindiquen l'PDPA. El general Nur al-Haq Ulumi, antic cap del cos d'exèrcit de Kandahar i diputat, dirigeix el Partit Nacional Unificat que agrupa comunistes i antics dirigents del govern Najibullah que en les eleccions de 2005 va presentar 68 candidats en 30 províncies.




El 2006 Ulumi i l'ex ministre de l'Interior comunista Sayyid Muhammad Golabzoi formar un Front Nacional amb antics jihadistas i diversos grups socials i ètnics. Els comunistes mantenen xarxes en l'administració i en els nivells locals dels serveis de seguretat.Els imperialistes vigilen perquè els comunistes no puguin recuperar el poder. Prefereixen un Afganistan devastat i brutal a un Afganistan modern, socialista i democràtic com ho va intentar ser la RDA amb suport soviètic.




El poble afganès no oblida: l'emissora de ràdio Watandar ha realitzat una enquesta en 4 províncies. El 93,2% dels enquestats considera que el govern de Najibullah va ser el que millor va respondre als seus interessos.