28/10/08

Multitudinària manifestació a Barcelona contra els acomiadaments de Nissan

Més de 10.000 persones es van manifestar a Barcelona aquest dijous 23 d'octubre contra l'Expedient de Regulació d'Ocupació de Nissan que preveu de despatxar 1.680 treballadors.

La manifestació va dirigir-se cap a la plaça de Sant Jaume on els organitzadors van lliurar el manifest al palau de la Generalitat i van reclamar al govern autonòmic que no accepti l'ERO de l'empresa.


Reclamaren al govern que 'defensi els interessos dels ciutadans i dels treballadors, i no només els dels bancs i de les multinacionals'.


En acabar la marxa, davant el palau de la Generalitat van cridar consignes com “Montilla, escolta, la Nissan està en llluita”, “Montilla, cabró, treu el cap pel balcó”, a més de dures crítiques al director de Nissan Fumiaki Matsumoto o la consellera Mar Serna.


La plantilla de factoria catalana d'aquesta multinacional ha demanat a la Generalitat que no accepti l'ERO, que considera una 'mesura salvatge'. Pels treballadors, el sector de l'automoció és 'indispensable al teixit industrial del territori'. Demanen al govern que 'defensi els interessos dels ciutadans i dels treballadors, i no només els dels bancs i de les multinacionals'.


A la manifestació s'hi van afegir també treballadors d'altres empreses en lluita, com Tyco Electronics, Acciona o TMB,entre altres.


La Campanya unitaria contra la Directiva Europea de las 65 hores setmanals, va mostrar el suport a la mobilització de Nissan i va criticar que “no s'entén que Montilla o la Consellera no hagin deixat ben clar que aquest ERO serà rebutjat”, i han reclamat que “si la multinacional no s'até a raons, l'administració ha d'intervenir l'empresa” ja que “si hi ha diners per als banquers, no ni ha d'haver per salvar els treballadors, que són els que creen la riquesa nacional?”. La campanya reclama una resposta unitària amb "una vaga general a tot Catalunya" en suport a tots els treballadores i treballadores que tenen amenaçats els seus llocs de treball en l'actualitat i "contra l'intent de carregar la crisi capitalista al llom dels treballadors”.


Cal recordar que la campanya ha convocat una manifestació el 29 de novembre contra les 65 horas i la crisi capitalista i la fa extensiva a la protesta contra els tancamenst i amenaces d'ERO que s'estenen arreu del país.