28/6/08

La CUP celebra l'Assemblea Nacional a Manlleu


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) celebra l'Assemblea Nacional amb l'objectiu d'aprovar uns nous estatuts per tal d'aprovar una proposta d'inici de debat estratègic que ha de definir a curt i mitjà termini l'escenari i les línies de futur de l'organiització així com també reforçar-la. L'assemblea es celebrarà a Manlleu i es debatrà sobre la proposta d'estatuts que ha elaborat una Comissió estatutària durant gairebé un any de treball.


El nou pensament de la CUP recau en si han de donar el pas a presentar-se a les eleccions autònòmiques o seguir la seva línia municipalista. Els i les membres de la CUP que formen candidatures municipals que s'inclouen dins l'esquerra independentista dels Països Catalans, s'està començant a plantejar, com a moviment polític ampli i plural, el salt a presentar-se a les eleccions autonòmiques als diferents parlaments del país.


Així és com la CUP, fomentant la democràcia participativa, un model econòmic socialment just, el reconeixement de la igualtat i la solidaritat com valors socials, el reconeixement al dret a l'autodeterminació del poble català, entre d'altres lluites, pretén amb aquest inici de debat, enfortir i cohesionar la CUP com a alternativa real per a aquest país i no fer salts precipitats endavant.


Amb tot, la Candidatures d'Unitat Popular no deixarà de banda que s'ha de centrar en enfortir el projecte municipal de l'esquerra independentista.Les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) son candidatures independentistes i d’esquerres del Països Catalans que, des de l’àmbit local, treballen per bastir un país més lliure i més just.


Entenen que la política local és l’àmbit més proper a la ciutadania i, per tant, la construcció nacional també s’ha de fer des dels ajuntaments. Malgrat el limitat marge d’acció d’aquesta institució, té prou possibilitats com per modificar l’actual municipalisme regionalista i bastir un projecte de país basat en els municipis i els seus representants.