6/6/08

Inauguren a Berlín primer monument del Che


El 14 de juny se celebrarà el 80 aniversari del naixement del Guerriller Heróico Ernesto Che Guevara. Ja amb antelació, avui es va inaugurar a Berlín el primer monument dedicat al Che a Alemanya. No obstant això, tampoc a Berlín, on el Partit Socialdemòcrata (SPD) i L'Esquerra (Die Linke) estan governant junts, ha estat possible instal·lar aquest monument en un lloc públic i central.


Així, el primer i ara com ara únic monument del Che a Alemanya està en territori cubà, en l'entrada de l'Ambaixada cubana. En un breu discurs, l'Ambaixador cubà a Alemanya, Gerardo Peñalver, va destacar la vida del Che i la seva importància fins a avui. Va agrair a l'artista Christian Paschold per la donació del busto i va donar la benvinguda a les Ambaixadores i els Ambaixadors de Veneçuela, Bolívia, Equador, Nicaragua i alguns països africans.


També van participar en l'esdeveniment representants del partit L'Esquerra, que havia donat suport la creació del busto, del Partit Comunista Alemany (DKP), de sindicats i de grups de solidaritat amb Cuba.Després de la cerimònia senzilla, el diplomàtic cubà va convidar als assistents de l'actes al jardí de l'Ambaixada per a gaudir música cubana, Cuba Lliure i menjar caribeña.


Els convidats van aprofitar el bon temps i les temperatures cubanes per a gaudir el sol i l'hospitalitat de la Missió Diplomàtica cubana.