10/6/08

El leninisme i l'alliberament dels pobles oprimits

escrit per Ho Txi Minh


El 22 d'abril de 1870 en la vella Rússia despòtica va néixer el futur dirigent i talentós mestre de les masses treballadores i dels pobles oprimits de tot el món, Vladimir Ilich Lenin.A finals del segle xix i al principi del segle xx el capitalisme va aconseguir el seu més alt i últim desenvolupament de l'imperialisme i va entrar en l'era de la revolució proletària.


L'home que va continuar la gran feina de Marx i Engels en les noves condicions històriques va ser V. 1. Lenin.Lluitant sense treva amb els reformistes i tot tipus de distorsionadors del marxisme, Lenin va portar el socialisme científic a una nova etapa.


Va enriquir el marxisme, la gran arma ideològica del proletariat, i va contribuir gran-ment a formular la teoria de la dictadura del proletariat. Va desenvolupar el principi marxista en l'aliança obrero-campesina en la qüestió nacional i colonial, en l'internacionalisme proletario, en la construcció i enfortiment d'un nou tipus de partit proletari que és l'única organització capaç de dirigir la lluita multiforme de la classe obrera i dels pobles esclavitzats.


Lenin va establir una nova teoria de la revolució socialista i va demostrar les possibilitats de triomf del socialisme en un sol país.Lenin va ajudar els treballadors que patien per l'opressió imperialista a realitzar en una forma més comprensible la llei del desenvolupament social, els requisits i les condicions objectives de la lluita política en cada etapa de la revolució proletària i tot el moviment d'alliberament. Va permetre a les masses oprimides que s'assabentessin dels intricats i complexos desenvolupaments del nostre temps, els va donar una arma miraculosa per lluitar per la seva emancipació -la teoria i tàctiques del bolxevisme.


El Partit Comunista rus, fundat per Lenin, va donar un lluminós exemple als pobles del món. Sota la direcció aclarida del gran Lenin, el talentós estrateg i tàctic, el Partit Comunista va portar al proletariat rus a la presa del poder i va establir el primer Estat de les masses treballadores; la fundació d'aquest Estat va portar la història de la humanitat a una nova era. Per als pobles amants de la pau i de la democràcia, la Unió Soviètica és un baluard inamovible de la independència i de la llibertat.

Després de la segona guerra mundial el tot poderós camp de pau, democràcia i socialisme, dirigit per la Unió Soviètica, va prendre forma en oposició a l'imperialisme.La popularitat i la doctrina de Lenin estan estretament lligades a tots els èxits del camp de la pau i de la democràcia, que s'estén del riu Elba a l'oceà Pacífic, i del pol Àrtic als Tròpics.


Per això, tots els pobles oprimits i desafortunats miren l'estendard de Lenin, que els comunistes de tots els països del món sostenen enlaire com un símbol de fe i una torxa d'esperança.L'heroica lluita sostinguda pel vaig poblar soviètic per construir el comunisme dóna ara ànims a tots els pobles i els mostra el camí per obtenir una manera de vida digne de l'home.La consistent política pacífica del govern soviètic, clarament formulada en el decret signat per Lenin, i promulgada immediatament després del triomf de la revolució socialista, estimula ara a les àmplies masses a lluitar per defensar i enfortir la pau i contra els traficants de la guerra dirigits pels imperialistes dels Estats Units.Els principis establits per Lenin sobre els drets dels pobles a l'autodeterminació, a la coexistència pacífica, la no intervenció en els afers interns d'altres països -la igualtat i les relacions benèfiques per a les parts interessades, principis que són la base de la política estrangera de la Unió Soviètica- assenyalen ara als pobles dels països colonials independents el camí de la lluita per a la reunificació nacional i la independència.Per als pobles d'Àsia, així com per als poblestothom que lluiten per la pau, la independència, la democràcia i el socialisme, el leninisme és com el sol que comporta una vida alegre.


Lenin atribuïa sempre una gran importància al moviment d'alliberament nacional sostingut pels pobles d'Àsia i ho considerava part de la lluita empresa per les masses treballadores de tot el món contra els opressors imperialistes.


Lenin va assenyalar que el despertar d'Àsia i la primera lluita sostinguda pel proletariat avançat a Europa per a la presa del poder marcava una nova era en l'història del món, una era que va principiar amb el segle xx. El 1913, V. 1. Lenin va escriure: "Tot Europa pren el paper preponderant; tota la burgesia d'Europa està coalitzada amb totes les forces reaccionàries i medievals en Xina."Però tota la part jove d'Àsia, o sigui, centenars de milions de masses treballadores a Àsia, tenen com a ferm aliat al proletariat de tots els països civilitzats.


No hi ha força en el món capaç d'impedir la victòria del proletariat en l'alliberament dels pobles europeus i asiàtics."Ara, a mitjan segle xx, la "jove Àsia" a la qual es referia Lenin és precisament la República Popular de Xina, la República Popular de Mongòlia, la República Democràtica Popular de Corea i la República Democràtica de Vietnam.


En altres regions d'Àsia s'estan alçant joves forces similars per lluitar per l'alliberament nacional. Aquestes previsions científiques del gran estrateg revolucionari s'han verificat tan ràpidament que el camp imperialista s'ha tornat ansiós i temorós.Si els pobles esclavitzats d'Àsia, sota la direcció dels partits marxista-leninistes, han aconseguit èxits pràctics, és perquè han seguit els ensenyaments de Lenin.En la seva crida als revolucionaris d'Orient Lenin va escriure: "Teniu davant vosaltres una tasca desconeguda per als comunistes del món: recolzats en la teoria i la pràctica comuna del comunisme i aplicant-les a condicions específiques que no existeixen a Europa, heu de saber com usaries en les condicions específiques on el camperolat és la massa bàsica i la tasca no és la lluita contra el capitalisme sinó contra els vestigis medievals".Es tracta d'un ensenyament molt valuós per a un país com el nostre, en el qual 90 % de la població viu del'agricultura i on encara hi ha una gran quantitat de vestigis del feudalisme decadent i del mandarinat,Sota la direcció del gloriós Partit Comunista xinès i del camarada Mao Zedong, el seu dirigent aclarit, la victòria de la gran Revolució en Xina va ser el triomf de] pensament leninista.


És precisament per aquesta raó que el camarada Mao Tse~tung va dir que la canonera de la Revolució d'octubre havia portat el marxisme ~ leninisme a Xina i alliberat d'una vegada per sempre a 600 milions d<>

En particular amb la seva política consistent de pau i a causa del seu gran prestigi en el món, la Unió Soviètica hi ajudat enormement als pobles de Corea i Vietnam en la defensa de les seves pàtries contra el perill forjat PELS imperialistes dels Estats Units i els seus aliats. Les activitats diplomàtiques de la Unió Soviètica van ser un factor decisiu per portar al seu terme les guerres en Corea i Vietnam.El poble vietnamita, educat en l'esperit de l'internacionalisme proletari, aprecia altament el suport moral dels pobles de tot el món, incloent el dels treballadors francesos que han lluitat per posar terme a la guerra a Indoxina.Lenin ens va llegar, com a tots els partits comunistes ~ obrers, l'inapreciable tresor de la seva ideologia: els principis organitzatius, la teoria i la tàctica d'un partit revolucionari.


El leninisme és una poderosa força ideològica que guia el nostre partit i fa possible que aquest sigui la més alta organització de les masses treballadores i la personificació de la intel·ligència, la dignitat i la consciència d el nostre poble.sota la bandera del leninisme, el Partit dels Treballadors doni Vietnam ha guanyat la confiança del nostre poble i està considerat com el seu partit d'avantguarda Nostre partit ha sabut com utilitzar les capacitats i la iniciativa creadora del nostre poble, que mai va resignar a suportar l'esclavitud i el colonialisme.Lenin va personificar la unitat de ment dins el partit , la solidaritat de les seves files, el respecte a la disciplina revolucionària, la fe indestructible en la gran causa del comunisme i la ferma confiança en la victòria final.


Tot això és ara un estímul per al Partit dels Treballadors de Vietnam, que ha aplicat dia després de dia i hora després d'hora el principi de la crítica i l'autocrítica, i ho ha considerat com el mètode miraculós per corregir els error i debilitats i per lluitar contra les manifestacions del subjectivisme i de la complaença. El nostre partit no té altres interessos que els del nostre poble i de la nostra pàtria per això dóna una gran importància a elevar el nivell del seu treball. El nostre partit, mentre fa moltíssim per complir amb les seves tasques, estudia constantment e. leninisme per millorar la seva combativitat, el seu dinamisme polític, la unitat en l'organització y el nivell ideològic dels membres del Partit.El nostre poble i els membres del partit van ser forjats en el foc de la llarga i dura lluita per a la salvació nacional i van suportar penalitats i patiments indescriptibles.


Per mes de 8 anys nostre poble i el nostre partit van sostenir una lluita heroica que va acabar victoriosament a favor del poble vietnamita i del restabliment de b pau a Indoxina. Els acords de Ginebra van demostrar que la lluita d'alliberament nacional sostinguda pel vaig poblar<>

D'acord amb nombres ja rectificats, hem afirmat recentment que el bàndol contrari hi ha violat els acords 2 114 vegades, incloent 46 vegades en el sud de Vietnam. Heus aquí unes xifres sorprenents: 806 morts, 3801 ferits i 12741 persones detingudes sense motiu.Al setembre de l'any passat el Partit dels Treballadors de Vietnam va prendre moltes resolucions sobre 1 acció del nostre poble, amb el propòsit d'instrumentar estrictament els acords de Ginebra i oposant-se a totes les maniobres de sabotatge.


Les nostres principals tasques són: consolidar la pau, completar la reforma agrària, treballar amb tots els nostres esforços per millorar el nostre nivell econòmic , estabilitzar el nostre nivell de vida en tots els aspectes al territori al nord del paral·lel 17 i seguir endavant la lluita política sostinguda per tot el poble. Hem llançat les següents consignes per a la nostra lluita: consolidar la pau, aconseguir la reunificació nacional, obtenir la independència total i estendre la democràcia a tot el país.En l'actualitat, estem lluitant per dur a terme aquestes tasques fonamentals. Al mateix temps, no podem ignorar que després de les conferències celebrades pels imperialistes a Manila i Bangkok ha sorgit una nova situació a Àsia.


En l'actualitat, Estats Units ha intervingut obertament en els afers d'Indoxina i hi ha dut a terme moltes altres maniobres per torpedinar els acords de Ginebra.Per realitzar la seva meta, els imperialistes i els seus lacais de tots tipus estan fomentant el fosc pla de dividir permanentment el nostre país, col·locant el sud de Vietnam sota la seva influència, controlant totes les forces democràtiques i sabotejant les eleccions generals de 1956.En aquestes condicions, la nostra lluita es trasllada ara de l'etapa d'armistici a la de lluita política, a fi de controlar el complot de l'enemic per reanimar la guerra i aconseguir la reunificació nacional amb les eleccions a nivell nacional planejades per a juliol de 1956.La pau, la reunificació, la independència nacional i la democràcia són problemes estretament lligats entre si.


Si no es consolida la pau, no hi ha possibilitat de reunificar a Vietnam a través de les eleccions generals. Inversament, si no hi ha reunificació nacional per mitjà de les eleccions generals no hi ha possibilitat d'establir una base ferma per a la pau.Els recents desenvolupaments i la consideració de la situació política permeten al nostre partit veure clarament que la lluita per la pau, la independència i la democràcia sostinguda pel vaig poblar vietnamita serà dura, i que sobre aquest camí el poble vietnamita trobarà moltes dificultats.


No obstant això, el nostre partit té una ferma confiança en la victòria final..Obtenim una gran força de la totpoderosa doctrina leninista per complir la nostra tasca sagrada d'assegurar la pau, la reunificació, la independència i la democràcia i de guanyar per al socialisme la victòria.