21/2/08

Chávez: "Tots som fills de Fidel"

per Venezolana de Televisión

Fidel Castro no ha renunciat a no-res i la seva decisió de no voler assumir novament la presidència de Cuba és una lliçó per a qui en el món critiquen al líder de la revolució cubana. “És una lliçó per a aquells que ho acusen de voler aferrar-se al poder, però per res Cada qui complix una tasca. Fidel no renúncia ni abandona gens. Ell ocuparà el ja que ha d'ocupar en la revolució cubana, i la revolució a Amèrica Llatina, i en la construcció de l'Alba i d'un món nou”. D'aquesta manera, el President veneçolà Hugo Chávez va fixar la seva posició durant una passada en viu des de l'estat Miranda, després de la inauguració de l'hospital Dr. Osío, en Cúa; per a respondre la consulta periodística dels conductors del programa “Donant i Donant”, que transmet VTV, sobre la decisió del líder cubà i la notícia del qual va recórrer el món aquest dimarts.

“Ell estarà sempre en l'avantguarda; mai es retiren els homes com Fidel”, va dir al referir-se a la manipulació que els mitjans mundials van fer, al tractar la notícia com una dimissió.

“Com renuncia?…”, es va preguntar el Cap d'Estat davant els titulars que van publicar els diaris sobre la decisió de Castro. “Fidel no ha renunciat a no-res”, va dir Chávez, a l'explicar que, lamentablement, el líder cubà no ha pogut recuperar-se del tot del seu problema de salut, per la qual cosa va considerar molt encertada aquesta decisió, davant la impossibilitat física de poder novament recórrer els camps, les fàbriques i els pobles. “Ell mateix ho havia dit”- va fitar.

Va advertir que Fidel, davant la seva segura reelecció com Cap d'Estat, va avançar la seva decisió faltant 4 dies, per a “obrir pas a altres companys”, en un gest de despreniment personal que no va dubtar a qualificar com enaltecedor.

El president Chávez va mostrar l'admiració al poble de Cuba i va manifestar el compromís dels veneçolans a batallar junts “seguint el deixant de Fidel”. “Perquè tots som fills de Fidel, els revolucionaris d'aquest continent”. Va dir que el poble de Cuba ha demostrat ser gran i heroic, i ha sabut assimilar l'absència de Fidel al capdavant del govern cubà per raons de salut.

“El poble cubà ha demostrat al món i especialment a l'imperi que la revolució cubana no depèn d'una persona…És una revolució que es va fer i es va sembrar en les entranyes, en la seva història, en l'essència del poble cubà”. Chávez va dir que el poble de Cuba contarà amb el poble veneçolà per sempre, al manifestar la seva convicció que Veneçuela també contarà amb el poble cubà. “I allà on es lluiti per la causa humana, allí estarà Cuba i Fidel”.