7/1/08

FARC acusa a Uribe de segrestar a Emmanuel de l'amagatall on estava i ratifica alliberament ostatges

Comunicat

1. Expert en cortines de fum, el govern narco-paramilitar de Uribe Vélez, prèvia consulta al seu amo a Washington, ha resolt segrestar en Bogotá al nen Emmanuel amb l'infeliç propòsit de sabotejar el seu lliurament, la de la seva mare Clara Rojas i Consuelo González de Perdomo, al President de la República Bolivariana de Veneçuela, Hugo Chávez.

2. Amb aquest nou fet, que se suma a la intensificació dels operatius bèl·lics en l'àrea, Uribe apunta a desactivar la transcendental gestió humanitària del President Chávez, sembrant la desconfiança entre els delegats internacionals i travessant nous obstacles i campanyes mediàtiques a una decisió unilateral que expressa la voluntat política de les FARC de treure endavant el bescanvi de presoners. Ho reiterem en aquesta ocasió: Uribe no està programat pels gringos, ni per al bescanvi humanitari, ni per a la pau.

3. L'opinió pública nacional i internacional entén molt bé que Emmanuel no podia estar enmig de les operacions bèl·liques del Pla Patriota, dels bombardejos i els combats, la mobilitat permanent i les contingències de la selva. Per això aquest nen, de pare guerriller, havia estat situat en Bogotá baix la cura de persones honrades mentre se signava l'acord humanitari. Uribe, que ja va segrestar en la capital les proves de vida que anaven amb destinació al President Chávez, segresta ara a Emmanuel. Així com va capturar i va empresonar als correus humanitaris, s'afanya ara a procedir d'igual manera amb les persones encarregades d'atendre al nen. Emmanuel anava a ser lliurat, juntament amb la seva mare, al President Chávez de Veneçuela.

4. Amb el govern de Uribe, que obstinadamente s'ha negat a buidar Prada i Florida per a parlar d'acord humanitari, no hem assumit cap compromís perquè ara camini propalando que estem incomplint. Per principi, per moral i ètica revolucionària, FARC no utilitza com mètode la tortura i molt menys si es tràfic de nens. Els veritables torturadors estan en l'exèrcit, les forces policials, i en els agents del govern narco-paramilitar que es va prendre el Palau de Nariño.

5. El procés d'alliberament de Clara Rojas i Consuelo González de Perdomo, seguirà el seu curs, tal com ho hem ofert al govern de la República Bolivariana de Veneçuela. Aquesta és la determinació de les FARC. Per a això no li estem demanant al senyor Uribe cap corredor de seguretat; el que hem reiterat, i ho ratifiquem, és la necessitat de l'aclarida militar de Prada i Florida per a procedir immediatament a verificar i realitzar la primera trobada per a convenir el bescanvi humanitari, que en tot cas ha de ser amb l'acompanyament de la comunitat internacional.

6. AL President Chávez, per sobre d'aquestes vicissituds, li demanem mantenir viva l'esperança del bescanvi a través del seu conseqüent compromís humanitari, el qual considerem pas necessari cap a la recerca d'una solució política i diplomàtica al conflicte social i armat que viu Colòmbia.

Secretariat de l'Estat Major Central de les FARC
Muntanyes de Colòmbia, gener 2 de 2008