20/1/11

Colòmbia: Wikileaks confirma com a política d'estat l'assassinat de civils a mans de l'exèrcit per fer-los passar com a guerrillers.

Confirmació important sobre la Política d'Estat referent als "Falsos positius", l'assassinats de civils a mans de l'exèrcit per després disfressar els seus cadàvers de "guerrillers abatuts en combat" . Hi ha milers de casos, 3000 dels quals ja denunciats. El més greu és que se segueixen produint els assassinats de "falsos positius" sota la presidència de Santos.

Sota la presidència d'Uribe es va destapar aquest escàndol que havien denunciat familiars de víctimes des de fa dècades a Colòmbia, amb Santos com a Ministre de Defensa d'Uribe es van intensificar, i amb Santos com a president continuen els assassinats de civils a mans d'un exèrcit que té total impunitat ... Per aquestes aberracions, i les altres violacions als drets humans per part de l'Estat colombià, es denuncia que hi ha Terrorisme d'Estat a Colòmbia.

Un cable de Wikileaks revela i confirma que els assassinats de civils, de nens i joves a mans de l'exèrcit són una veritable política d'Estat.

Cal citar altres violacions als drets humans per part de l'Estat colombià:

- Només en els 3 últims anys, han estat desaparegudes més de 38.255 persones pel Terrorisme d'Estat a Colòmbia ... s'estimen en 250.000 persones desaparegudes (segrestades, torturades i assassinades) sota la lògica de "dissuadir la reivindicació pel terror" (L'Estat busca que el terror perduri en desaparèixer el cos, ja que prolonga així l'angoixa en els supervivents).

- L'eliminació física de tot un partit polític, La Unió Patriòtica (UP), més de 5.000 militants de la UP assassinats per l'Estat, en el que està denunciat com un genocidi polític (CIDH), i evidència el perill d'exercir la política per la via civil a Colòmbia.

- En els 90 primers dies de presidència de Sants van ser assassinats 50 opositors polítics (denúncia PDA).

- La implementació d'una eina de guerra bruta anomenada paramilitarisme que és usada per a injectar terror a la població, fer callar reivindicacions socials, i aconseguir desplaçaments massius de població.L'eina paramilitar actua amb la coordinació de l'exèrcit oficial i és finançada per latifundistes i multinacionals.

- El 60% del total de sindicalistes assassinats arreu del món ho són a Colòmbia degut al Terrorisme d'Estat.

- 4,9 milions de persones desplaçades pels bombardejos, les fumigacions i les massacres comeses deliberadament contra la població civil per mitjà dels grups paramilitars i militars, que han fet de Colòmbia el país amb el major nombre de desplaçats del món (informe CODHES, novembre 2010) .El desplaçament forçat no és un "dany colateral" d'una guerra, és una Estratègia Estatal per buidar les terres de població i reivindicacions i lliurar a les multinacionals mineres i de l'agro industria.


Us adjuntem diversos videos per saber-ne més sobre el Cable de Wikileaks que evidencia la Política d'Estat d'assassinar civils, i per conèixer aquesta realitat dels "falsos positius":

::Telesur: "Les execucions extrajudicials de civils comeses per membres de l'exèrcit colombià no eren crims aïllats sinó fenomen generalitzat (...)" Telesur sobre Cable Wikileaks

::Telenotícies UNO: "Evidències fotogràfiques de falsos positius"

"(...) Proves sobre falsos positius en Urabá, fotografies que mostren els muntatges als quals van ser sotmeses les víctimes (...) mostren un home amb les botes a l'inrevés (...) els dits als gallets de les armes de cinc d'aquestes persones també tenen una posició artificial, probablement perquè van ser posades quan ja els cadàvers eren rigor mortis (...) la prova més esborronadora està en enregistraments que mostren complicitat entre militars, paramilitars i els membres del CTI de la Fiscalia per produir "falsos positius" "

::PC Colòmbia, entrevista a advocat defensor drets humans, que denuncia "falsos positius" contra nens, 2010

"(...) Arran de les greus denúncies dels assassinats de nens a Arauca per part de membres de l'exèrcit, volem denunciar que no és l'únic cas (...) fa tot just dos mesos en Vistahermosa un nens va ser assassinats per l'exèrcit (... ) denunciem que s'ha aguditzat la repressió contra defensors de drets humans arran de les denúncies que es van fer a l'Audiència pública sobre la Fossa de la Macarena, el juliol 2010 (...) ". I sobre l'assassinat de nens a Arauca per l'exèrcit: "Aquesta situació, així sigui presentada com un cas aïllat pel govern, hem de dir que és un cas reiteratiu, perquè si no fos per la denúncia dels defensors de drets humans aquest cas s'hagués quedat en la impunitat encobert pel mantell que cobreix als cossos del mateix exèrcit que entre ells es tapen ... s'encobreixen tots els crims a través d'investigacions parcials (...) dic "investigacions" entre cometes (...) és una forma de garantir la impunitat dels crims de Lesa Humanitat comesos per l'exèrcit "

::Documental Telesur "Falsos positius, Crims reals"