7/12/10

Fonts de Madrid i París tenyides de verd reclamen la independència del País Basc

 Activistes de la Xarxa Independentistakhan tenyit de verd l'aigua de les fonts de la Plaça Cibeles de Madrid i de les Piràmides del Louvre de París. 
Aquesta acció amb tintura verda s'ha realitzat com a acte simbòlic en reclamació de la independència del País Basc a sengles capitals dels estats espanyol i francès.

Els representants de la Xarxa Independentistak han explicat al diari Gara que, "tenyint de verd aquestes dues fonts hem volgut fer una declaració a favor de la independència, d'una manera pacífica, per posar en evidència, precisament en aquest dia de la constitució espanyola, que la ciutadania basca no té constitució, ni estat, ni tan sols l'opció de crear l'estat que volem, perquè les lleis espanyoles i franceses ens ho impedeixen ".
Independentistak assenyala així mateix que aquest tipus d'accions, encara que simples, resulten molt significatives i "poden convertir-se en símbol d'una nova era. I és que el moviment a favor de la independència ha donat un nou salt amb aquestes accions de protesta, assenyalant un espai de treball a desenvolupar, ampliar i aprofundir ".
En aquest sentit, recorda que "els tres camps d'actuació en els que anem a treballar per fer passos cap a la independència són la confrontació democràtica, la desobediència civil i la construcció nacional", i conclou que "és imprescindible afrontar noves iniciatives de desobediència civil i aquesta és precisament la reflexió que hi ha després d'aquestes accions de protesta ".