13/7/10

MDT: "Cal assumir que la CUP és el referent de masses de l'EI"El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) considera que l'Esquerra Independentista només podrà jugar "un paper fonamental" en l'estructuració d'un moviment de base cap a la independència "si situa aquesta tasca entre les seves prioritats".El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) considera que l'Esquerra Independentista només podrà jugar "un paper fonamental" en l'estructuració d'un moviment de base cap a la independència "si situa aquesta tasca entre les seves prioritats".

El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) considera que l'Esquerra Independentista només podrà jugar "un paper fonamental" en l'estructuració d'un moviment de base cap a la independència "si situa aquesta tasca entre les seves prioritats".
 
En un comunicat nacional de valoració del 10-J, l'organització assegura que per aconseguir participar del procés cal que l'Esquerra Independentista assumeixi "sense dilacions i amb totes les conseqüències" que la CUP "és el referent de masses de l'EI i la mateixa Unitat Popular.

El 10-J, "un esclat independentista"
 
L'MDT assegura que la manifestació de dissabte "no va ser només una mobilització històrica i puntual, relacionada amb uns fets conjunturals, sinó una mostra de l'avenç de la consciència independentista". En aquest sentit, defineix aquesta demostració de la voluntat popular d'"esclat de l'independentisme", un moviment polític, assenyala, "que s'ha anat desenvolupant de manera creixent" d'ençà de les grans manifestacions populars en defensa del dret de decidir de la nació catalana, el 18 de febrer de 2006 i l'1 de desembre de 2007, que van superar per primer cop a nivell massiu la dinàmica parlamentària espanyola i que s'han continuat després amb les consultes del darrer any.
 
Tanmateix, pel partit independentista aquesta demostració de força del poble català enfront de l'Estat espanyol "no es pot reduir a un simple emplaçament als polítics parlamentaris", sinó que és "l'expressió d'una voluntat massiva d'una part majoritària del poble català que manifesta que vol avançar de manera decidida cap a la Independència". 

En aquest sentit, segons l'MDT, per arribar a l'estació final "cal organitzar la força d'aquesta manifestació i de les consultes en un moviment de base unitari i territorialitzat". Això passa, subratlla, per "organitzar l'espai de la Ruptura Democràtica per la Independència". 

Per saber-ne més: