17/5/10

Commemoren a Cuba natalici de Ho Chi Minh

Commemoren a Cuba natalici de Ho Chi Minh

L'Organització de Solidaritat dels Pobles d'Àfrica, Àsia i Amèrica llatina (OSPAAL) va commemorar el 11 de maig a l'Havana el 120 aniversari del naixement del president Ho Chi Minh (19 de maig) i el 35 de la reunificació de Vietnam ( 30 d'abril).

Van participar en l'homenatge el secretari general de OSPAAAL Alfons Fraga, el director del Centre d'Estudis d'Àsia i Oceania (CEAO) del Comitè Central del Partit Comunista de Cuba Joan Carretero, la vicepresidenta de l'Institut Cubà d'Amistat amb els Pobles (ICAP) Alicia Corredera i representants del cos diplomàtic acreditats.

L'intervenir en l'activitat, l'ambaixador vietnamita a Cuba Vu Chi Cong va afirmar que la victòria del 30 d'abril de 1975 es deu a la gran unitat del poble vietnamita, sota la direcció del Partit i del President Ho Chi Minh, així com la valuosa ajuda i solidaritat dels pobles, entre ells els germans cubans.

Va assegurar que el poble vietnamita s'ha esforçat per complir els objectius del procés de Doi moi (renovació) per construir un país deu vegades més bonic tal com s'avancés Ho Chi Minh.

Per la seva banda, Alfons Fraga va recordar que va ser el Comandant en Cap Fidel Castro l'únic Cap d'Estat que va visitar les zones alliberades de Vietnam del Sud, ocasió en què va alçar la bandera del Front d'Alliberament Nacional i va proclamar al món la solidaritat indestructible de Cuba amb aquesta causa.

Va destacar la contribució de la victòria militar vietnamita davant Estats Units, per a la lluita revolucionària i antiimperialista i la història del Tercer Món.



Després referir-se als èxits d'aquesta nació en matèria de desenvolupament econòmic i social, va subratllar l'abnegació i sacrifici del poble vietnamita la qual cosa ens mostra quant benestar i justícia social poden conquistar sota les banderes del socialisme.

En aquesta ocasió, Vu Chi Cong va lliurar el llibre "Escrits Polítics Ho Chi Minh", que recull els treballs més importants de L'oncle Ho en el període 1920-1969, a Alfons Fraga.

Els participants van veure també els documentals "Ho Chi Minh: Retrat d'una celebritat" i "Vietnam cap endavant", sobre la vida i la causa revolucionària del Tío Ho i els èxits socioeconòmics dels darrers anys. /.