4/11/09

Tres petits passos per a reduir notablement els beneficis dels bancs

Segons dades del Banc d'Espanya, de totes les transaccions econòmiques que es realitzen a l'estat el 46% es fan amb forma de rebut domiciliari i el 31% a través de pagaments amb targeta de dèbit o de crèdit. El control dels bancs en l'economia diària ha augmentat en els últims anys i gran part dels seus beneficis són conseqüència d'aquest fet.

És per aquest motiu que animem a totes les persones a que de forma progressiva, vagin variant els seus hàbits de consum en tres petits passos per a participar activament en la reducció dels beneficis i del poder d'aquestes entitats.

TRES PETITS PASSOS

-Deixar d'utilitzar targetes. Cada vegada que utilitzem una targeta en un establiment, el banc guanya diners per partida doble. A nosaltres ens cobren en concepte de manteniment anual una mitjana de 6 euros per la targeta de dèbit i una mitjana de 24 euros per la targeta de crèdit a banda dels interessos corresponents. Als negocis, els hi cobren el manteniment del servei i un percentatge de totes les operacions. Realitzar els nostres pagaments en efectiu és una forma molt efectiva de reduir els ingressos dels bancs.

-Anul·lar els rebuts que ens carreguen les empreses de serveis i subministres al nostre compte bancari. D'aquesta forma aconseguirem reduir el control que exerceixen els bancs en l'economia. Tingueu en compte que a les companyies de serveis i subministres no els interessa aquesta forma de pagament, així que quan truqueu al departament d'atenció al client corresponent insistiu les vegades que faci falta en que voleu pagar en efectiu, esteu en el vostre dret.

-Cobrar la nòmina, l'atur o la pensió a través de xec. En el cas de la nòmina, haurem de sol·licitar a les nostres feines que se'ns pagui el sou en efectiu o en xec al nostre nom. Pel que fa al cobrament de l'atur o de la pensió, la legislació actual obliga a les administracions públiques a pagar a través de xec si la persona interessada així ho demana. D'aquesta manera només hauríem d'entrar a una oficina bancària una vegada al mes per a fer efectiu el xec i aprofitar per pagar els rebuts per finestreta.

Més info: grup de vaga de bancs a http://www.podem.cat/