23/6/09

Campanya de suport a Sastre i contra la seva criminalització

Mentre continua l'escalada d'acusacions, denúncies i peticions d'intervenció contra Alfonso Sastre i Iniciativa Internacionalista -que Fiscalia i Advocacia descarten, de moment- per l'article «La prosa i la política» publicat el diumenge en GARA, intel·lectuals i persones d'esquerra han començat la campanya «Jo també sóc Sastre» per denunciar aquest intent de «matar al missatger» que «produeix un cert alleujament entre els que pensen amb les vísceres».


«Som molts i moltes els que, davant d'aquest nou intent de criminalització de la intel·ligència que un Millán Astray hauria capitanejat amb fervor, direm -diem ja- `Jo també sóc Sastre ´». Amb aquesta afirmació conclou un escrit que un grup d'intel·lectuals i militants d'esquerra que van acompanyar a Alfonso Sastre en Iniciativa Internacionalista ha posat en circulació com a resposta a la campanya de persecució que el dramaturg està sofrint partint de la tergiversació del seu article «La prosa i la política», publicat en GARA diumenge.


Des de PSOE, PP i UPyD s'ha obert la veda de l'insult a Alfonso Sastre, mentre demanden l'actuació de la Fiscalia General tant per obrir diligències penals contra l'escriptor com per il·legalitzar Iniciativa Internacionalista.Fiscalia i Advocacia no actuaranLes paraules del diumenge de José Antonio Pastor i de Soraya Sáenz de Santamaría van trobar aviat eco actiu en l'organització ultradretana Manos Netes, que ha presentat una denúncia contra Sastre per «amenaces» i «col·laboració amb organització terrorista».


Encara que la Fiscalia estudiarà la denúncia, de moment tant aquest òrganorgue com l'Advocacia de l'Estat asseguren no tenir previst actuar ni contra II-SP ni contra Alfonso Sastre. Segons addueixen, escrits similars del dramaturg ja es van posar sobre la taula dels jutges en el recurs d'anul·lació de la llista que finalment el TC va permetre que es presentés a les eleccions.En qualsevol cas, des d'aquests àmbits s'insisteix que les FSE continuen vigilants i tampoc no cessen les acusacions des dels partits. Per això, un grup de persones entre les que figuren Ángeles Mestre, Carlo Fabretti, Iñaki Errazkin, Francisco Larrauri i Pasqual Serrà ha posat en circulació un escrit al qual poden adherir-se totes les persones que ho desitgin a través dels e-mail de la web Insurgent (errazkin@gmail.com) i de Kaos (kaosenlared@gmail.com).


El text arrenca assenyalant que «com era previsible, la dreta institucional i els seus mitjans de comunicació arremeten de nou contra Alfonso Sastre i contra II-SP. No n'hi havia prou amb les calúmnies del ministre d'Interior, l'esperpèntic intent d'il·legalització per part del Tribunal Suprem, la persecució mediàtica prèvia a les eleccions, el frau electoral... Per als hereus del franquisme i els fills polítics dels GAL, la dissidència real és una cosa que cal eliminar a qualsevol preu, per tots els mitjans legals i il·legals, legítims i il·legítims».Assenyalen que «fins i tot a costa de fer el ridícul, que és el major perill que corren els que abusen d'un poder al qual és donatrecolzat suport pels diners i la força bruta; fins i tot a costa del suprem ridícul que suposa cridar `pinxo ' a Alfonso Sastre per recordar-nos una cosa òbvia, una cosa que el Govern sap millor que ningú: que només hi ha un camí per acabar amb ETA, i que aquest camí passa per canviar les condicions objectives que propicien l'aparició de nous militants».


Els signants expliquen que «encara que demà fossin detinguts tots els etarres, dins d'uns mesos hi podria haver un nou comando llest per prolongar l'espiral de la violència. És una amenaça dir una cosa tan evident? Sembla ser que sí. Sembla ser que l'ancestral costum dels tirans neuròtics continua vigent a l'Espanya democràtica, i matar el missatger produeix un cert alleujament entre els que pensen amb les vísceres».Tanmateix, al seu entendre, «aquesta vegada no han mesurat les seves forces. Alfonso Sastre els ve massa gran, els queda massa alt, i als que llancen cap a ell la seva bruta bava, com als que escupen al cel, els caurà a la cara.


Som molts i moltes -i no tots `radicals ', com li agrada cridar-nos al poder- els que veiem en Sastre un imprescindible referent de lucidesa, valor i dignitat, un exemple a seguir en l'intel·lectual i en l'ètic».Els signants conclouen assegurant que «som molts i moltes els que, com Sastre, demanem una solució pacífica i dialogada al conflicte denominat basc; el qual suposa, sens dubte, la cessació dels atemptats, però també la cessació de les tortures (denunciades insistentment per l'ONU, Amnistia Internacional i més de quaranta organitzacions de tot l'Estat), de la repressió desmesurada i de l'anomenada guerra bruta, que no és més que un altre nom del terrorisme d'Estat».


Llegir article: "La prosa y la politica"