4/5/09

La mobilització popular com a mesura per combatre la crisi centren els actes commemoratius del 1M

Més de 1.250.000 persones en atur arreu del país


-Barcelona
La Intersindical-CSC va aplegar unes cinc-centes persones al matí en la manifestació commemorativa del 1r de Maig i va denunciar que als Països Catalans la xifra d'aturats ja supera el 1.250.000 persones; per aquest motiu, el sindicat va apel·lar a la mobilització i a la vaga general.


A la tarda, més de tres mil persones, segons diversos mitjans, i cinc mil els organitzadors es van manifestar ahir a la tarda pels carrers de Barcelona rere d'una pancarta amb l'eslògan "Primer de Maig alternatiu. Davant la crisi defensem els drets laborals i socials" i que ha comptat amb el suport del conjunt de l'Esquerra Independentista (EI).


La marxa ha sortit a la plaça Universitat i ha finalitzat a la Rambla del Raval on s'ha llegit un manifest unitari. El manifest unitari fa una crida a la solidaritat antirrepressiva amb l’Enric Duran, el Karim i l’activista del Caufec empresonat.


València: Dins de la Plataforma 'Davant la crisi, defensem els drets socials', la Coordinadora Obrera Sindical (COS), enguany, ha marxat amb bloc propi, "demostrant així que el referent de sindicalisme de classe i nacional dels Països Catalans es troba en constant creixement". Dins d'aquesta plataforma també es van manifestar la Intersindical Valenciana i la CGT. En conjunt van aplegar unes dues mil persones.

Tarragona: L'1 de Maig Alternatiu aplega unes cinc-centes persones


La manifestació es va iniciar a la Plaça imperial Tarraco sota el lema “Davant de la crisi, repartim el treball i la riquesa” fins a la Plaça de la Font, fent una aturada davant la seu dels anomenats segons els convocants "sindicats grocs" CCOO, UGT i patronal (CEPTA), on es va llegir un text de rebuig a la seva feina desmovilitzadora de la classe obrera i es van llençar pots de pintura en senyal de repulsa.


A la Plaça de la Font on va finalitzar la manifestació, es va llegir el manifest unitari i diversos portaveus dels col·lectius i organitzacions convocants, CGT, la CUP, el SEPC, Endavant (OSAN), Cau de llunes, AJ la Guspira, AJT, COBAS i Esquerra Independentista del Camp (EIC). El manifest denuncia “la situació de vulnerabilitat i precarietat que s'està patint els darrers dies a causa de la crisi” en un seguit de parlaments.


A continuació, dos participants van cremar una bandera europea i una fotografia de l’ultima cimera del G20. L’acte va concloure amb l’actuació del cantautor tarragoní Josep Romeu.


la Guàrdia Urbana de Tarragona va fotografiar i filmar primers plans dels assistents a la manifestació. Els agents que realitzaven aquesta tasca ho feien de paisà barrejats entre les persones que participaven a la manifestació i també des de darrere els vidres de la balconada de l’Ajuntament. Aquests fets han estat denunciats per la CUP de Tarragona

30.04: A Manresa, es van manifestar més de cinquanta persones sguint la crida de l'EI.
Agenda de la majoria d'actes convocats per l'Esquerra Independentista arreu del país Llibertat.cat

Comunicats i Manifestos de l'Esquerra independentista en motiu de l'1 de maig