12/2/08

El Correllengua s'iniciarà la Diada de Sant Joan, coincidint amb l'encesa de flames arreu la nació

per la CAL

El Correllengua començarà la Diada de Sant Joan, coincidint amb l'encesa de milers de flames arreu dels Països Catalans. Aquest es un dels acords de la IX Assemblea Nacional de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL) celebrada el passat cap de setmana a Terrassa. A mes a mes es va decidir donar un nou impuls al Correllengua, la principal campanya de l'entitat, i al Sopar per la Llengua (que se celebra per Sant Jordi amb l'entrega dels premis Joan Coromines), mitjançant la introducció de canvis substancials per a les properes edicions.

Tambe es va acordar deixar aparcat, de manera temporal, el Culturaviva, una altra de les iniciatives fixes de l'entitat, a l'espera d'un possible replantejament, i s'ha donat a conèixer el projecte de Tallers per la Llengua com a entitat independent, però associada a la CAL. Tallers per la Llengua és una iniciativa de caire clarament pedagògic que promou l'ús social del català. ' ); document.write( addy86780 ); document.write( '<\/a>' ); //-->\n Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la " target\u003d\"_blank\" onclick\u003d\"return top.js.OpenExtLink(window,event,this)\"\u003e",1] ); //-->

Altres temes, presents en l'ordre del dia, han estat les campanyes "A la Universitat, en català" i "Pel català a l`escola" o la col·laboració amb la Plataforma pel Dret a Decidir, així com també l'estat dels comptes de l'associació i la línia a seguir en les activitats previstes pel nou exercici.

En David Vila, president de l'Associació, va fer valoració positiva de l'any 2007, en què va destacatr que "malgrat disposar de menys recursos humans i econòmics, la repercussió mediàtica dels actes només ha estat lleugerament inferior; de manera que es pot considerar que s'ha guanyat en eficiència. Ara cal que aquesta major eficiència permeti, gràcies a un notable augment dels recursos previstos, un creixement exponencial de l'activitat de l'entitat".

L'acte va acabar amb la constitució del nou Secretariat Nacional, en què en David Vila va fer pública la seva decisió de deixar el càrrec de president, ja que segons ell mateix ha explicat, "prefereix centrar la seva tasca en potenciar Tallers per la Llengua, una entitat que fa poc que ha nascut i que necessita consolidar-se".