27/11/07

IMPUNITAT I DRETS HUMANS A COLÒMBIA


Aquest treball audiovisual s’ha realitzat en consorci d'organitzacions catalanes (Solidara i Espai Jove de la Intersindical-CSC) i colombianes (Proyecto K i Asociación POLIS), per a explicar la vida d’una activista de l’esquerra colombiana que ha patit de diverses maneres la repressió i impunitat regnant a Colòmbia.

Conferenciant: Luz Odilia León, protagonista del vídeo i membre del Movimiento de Víctimas de Crímenes de Estado i l’Associación de Mujeres por la Paz y los Derechos de la Mujer Colombiana.

Aquesta defensora dels Drets Humans encarna en sí mateixa la història de violència política a Colombia. Ha patit de manera directa el desplaçament forçat, la persecució política, la violència paramilitar i la pèrdua de la seva família. No obstant això, aquestes injunstícies li donan empenta per continuar treballant pel seu país i per denunciar allà on calgui una situació permanentment amagada pels mitjans de comunicació.

Va ser regidora a finals dels 80's al municipi El Castillo (departament del Meta, Colòmbia) pel partit Unión Patriótica. Aquesta organització política va ser víctima d’un dels casos més greus al món de genocidi polític de la història recent, ja que tota una generació de lluitadors i lluitadores socials va ser exterminada, més de 4000 persones van ser assassinades, altres més han hagut d'abandonar els seus municipis, terres i fins i tot el país.

Més informació sobre Movimiento de Víctimas:

http://movimientodevictimas.org